Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/mormedpip.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 580

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/mormedpip.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 580
Søvnproblemer med stort 'S' - Mor med pip Mor med pip

Close

Sove collage

Søvnproblemer med stort ‘S’

Du har måske tidligere læst, at Phillip sover utrolig elendigt om natten. Det har han faktisk altid gjort, og vi har forsøgt alt muligt for at få ham til at sove længere tid af gangen.

Først fjernede vi den natflaske, han som regel vågnede og ville have kl.22. Det gik sådan set fint, da han jo i virkeligheden ikke gjorde det fordi han var sulten, men fordi det var blevet en slags vane og en tryghed. Vi byttede modermælkserstatningen ud med vand i sutteflasken, og det accepterede han egentlig fint.

Men han vågner fortsat mellem 5 og 15 gange pr. nat. Efter 14 måneder er det ved at være lidt hårdt for især hans mor, fordi det er nemmest, at det er mig, der står op i natten, når han vågner.

Det seneste skridt, vi har taget i forhold til at forbedre vores allesammens søvn er, at Phillip fik dræn d. 2. december 2014. Vi håbede at det ville hjælpe, da den væske, han havde stående i mellemøret, ikke længere ville trykke og gøre ondt, når han lå ned om natten. Det har en virkning for rigtig mange men desværre ikke for os.

Da der nu var gået en måneds tid siden drænene blev lagt, og vi stadig ikke kunne mærke forskel, valgte vi at tage ham med til den kiropraktor, vi kom en del hos, da han var helt lille, og hvor vi (Phillip og jeg) også gik til den skønneste motorik-træning på hold med andre små babyer og deres mødre.

Grunden til at Phillip allerede var til kiropraktor, da han var spæd, er at han blev taget lidt voldsomt ud af min mave ved et akut kejsersnit. Den korte historie er, at veerne aldrig blev regelmæssige og Phillips hjerterytme begyndte at blive meget ustabil. Til sidst var læger og jordemødre bange for, at Phillip ville blive skinddød og eventuelt få en hjerneskade på grund af for lidt ilt til hjernen. Jeg skriver hele forløbet ned her på bloggen på et tidspunkt.

Derfor lavede de et akut kejsersnit på mig, hvor de naturligvis vægtede liv fremfor førlighed – for at tegne det lidt groft op. Derfor blev han noget ’mast’ og trykket på, da han skulle ud og hans ene kraveben brækkede faktisk næsten.

Amningen gik ikke mere efter 10 dage, men først noget senere fandt vi ud af, at det skyldtes, at det selvfølgelig gjorde MEGET ondt på ham at ligge på det næsten brækkede kraveben. Han ville som lille ikke ligge på maven og ville ikke rigtig løfte hovedet. Derudover begyndte han at blive skæv i baghovedet, selvom vi gjorde alt muligt for, at han skulle ligge på begge sider af hovedet. Han ville bare kun ligge på den ene side, og man kunne næsten ikke tvinge hans hoved til den anden side. Fik man det gjort, så ‘poppede’ det ligesom bare tilbage igen.

Derfor tænkte vi naturligt nok, at det måske kunne skyldes problemer med hans nakke eller ryg, og derfor tog vi til kiropraktor i Brande, hvor Charlotte har speciale i at arbejde med de helt små børn. Her fandt vi ud af, at han var noget påvirket at den voldsomme start på livet, og derfor var meget låst i bækkenet og helt spændt op i nakken. Den egentlig grund til, at han skreg, når han blev lagt på maven, var dog som jeg skrev i sidste indlæg, at han var meget forstoppet og derfor havde meget ondt i maven, og hvem har så lyst til at blive trykket på maven?!

Nå, men det var egentlig den forudliggende grund til, at vi nu har valgt at prøve kiropraktoren igen, da næsten alt andet er prøvet, og han fejler ikke noget andet. Det viste sig da også, da vi var afsted i tirsdags, at han igen var både spændt og låst i både nakke og lænd! Øv – stakkels dreng. Hun løsnede ham op, og vi fik en tid igen på onsdag i næste uge. Sidste gang vi var afsted var i juni sidste år, og der var der intet i klemme.

Vi har endnu ikke mærket en forskel i søvnen, men kiropraktoren sagde også, at der måske skulle to behandlinger til. Derudover kan det jo efterhånden også være blevet en slags vane for Phillip, at han skal vågne så mange gange hver nat. Men uanset om det her kommer til at påvirke søvnen, så må det have generet ham at være på låst og spændt op, så jeg er meget glad for, at vi fik ham afsted igen.

Derfor vil jeg altid anbefale, at man går til en kiropraktor, hvis man har et barn, der er uroligt, grædende, sover dårligt, spiser dårligt eller noget lignende. Det har virkelig været guld værd for os.

 

P.s. Nu skal du forresten ikke forestille dig, at man behandler babyer og børn, som man behandler voksne hos en kiropraktor. Der er tale om en meget blid behandling. Hvis du har lyst, kan du se nogle videoer på Din Børnekiropraktors Facebookside :)

Lidt om mig

25 år, gift med Benjamin, mor til Phillip. Bor i Give, hvor hverdagen går med en masse både skønne og mindre skønne oplevelser. Men jeg er vild med min familie og den hverdag, vi deler sammen!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>